Trender för glasögon för dam som vill se yngre ut

Om du vill se yngre ut är du inte ensam. Faktum är att en stor del av modeindustrin fokuserar på kläder och annat som gör att vi ser yngre ut. Både för män och kvinnor. Att bära glasögon kan förstås ses som ett ålderstecken. Men det finns glasögon dam ser yngre ut av…

Välj glasögon för dam i enlighet med din ansiktsform

Innan du väljer glasögon för dam som har en föryngrande effekt är det förstås viktigt att du betänker din ansiktsform. När du har koll på detta är det lättare att hitta rätt. Det handlar ju inte bara om att se yngre ut.

Om du har ett lite större ansikte kanske du vill välja en fyrkantig eller rektangulär form som är vidare än ditt ansikte. Det kan göra ditt ansikte ser smalare och längre ut. Det är egenskaper som många förknippar med ungdom.

Våga dig på en ny färg

Något som kan ge en ungdomlig känsla är att välja glasögonbågar med färg. Istället för att välja ett par i svart som vanligt kanske du helt frångår ditt normala färgtema. En starkare färg eller ett mönster kan ge en föryngrande effekt. Detta helt enkelt för att du plötsligt ser annorlunda ut. Många kommer tolka detta på ett positivt sätt och ny energi är ju något som kan förmedla en känsla av att vara yngre.

Men var lite försiktig. När åren börjar ila går tanterna i lila heter det ju. Om du drar till med ett par alltför grälla glasögon blir det mer Gudrun Sjödén än föryngrande effekt. Inget fel med en pop-tant förstås, om det är det som du vill framstå som.

Några pop-teman som lätt blir tantiga är:

  • Illröda bågar
  • Bågar i stark lila
  • En kombination av stark gul och röd, eller lila!
  • Bågar med effekter som tofsar

Mjuka former kan ge en föryngrande effekt

Det är inte så dumt att välja en form på glasögonbågarna som matchar din naturliga ansiktsform väl. När du matchar på rätt sätt kan det automatiskt leda till att du ser yngre ut. Populära former för den som vill se ung ut är till exempel kattformen som är lekfull och ungdomlig.

Rektangulära glasögonbågar med runda hörn kan också vara att bra val. De har helt klart en ungdomlig känsla och stil som kan kännas inspirerande. Oavsett vilken form du väljer så är det viktigt att dina glasögonbågar aldrig dimper ner i dina kinder. Det ger motsatt effekt!

Tunna eller tjocka bågar?

Det går inte att säga att tunna bågar skulle se ungdomligare ut än tjocka. När du ser på glasögon för dam är det viktigt att du testar mot ditt eget ansikte. Kolla om webbutiken har ett verktyg som låter dig ladda upp en bild och lägga på glasögonen på denna.

När du kan testa virtuellt på detta vis så ser du ju tydligt om glasögonen får dig att se yngre ut eller tvärtom. Då blir det lättare att välja rätt!

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *